Aktion i Aabenraa 2017

Klimakollektivet har igen blokeret DK’s største kulhavn i Aabenraa: Vi forstætter, hvor vi slap
(Billeder nederst)
Læs invitation til 28. april 2017 Åbent Hus i dag her.

Aktivister er her kl. 6.30 torsdag den 27. april 2017 trængt ind på havnen i Aabenraa og blokerer for kul-transportbåndet. For præcis et år siden stoppede Klimakollektivet aktiviteterne på kulhavnen for at sende en advarsel til Vattenfall, der netop holder årsmøde i dag.

Anne-Lise Witek fra Klimakollektivet udtaler:

”Vi er her igen – og det er vi fordi Vattenfall, der ejer havnen, har lovet guld og grønne skove – men absolut ingenting gør! De har åbent annonceret, at de nu vil satse på grøn energi, og derfor har de tidligere solgt deres kulkraftværker i Danmark. Alt imens fortsætter de dog med at levere kul til de selvsamme kulkraftværker – det er skide dobbeltmoralsk. Sidste år sendte vi dem en advarsel. Vattenfall er lige så sort som sidste år. Klimaet kan ikke vente på nølende stater og profithungrende virksomheder.”

Klimakollektivet vil ikke bare se til mens Vattenfall pynter sig med grøn sminke og fortsætter med at svine klimaet til – vi vil blive ved med at lukke for Vattenfalls klimaskadelige aktiviteter indtil de kommer til fornuft.

Anne-Lise Witek fortsætter:

”Det kapitalistiske system kan aldrig løse klimakrisen fordi systemet bygger på ubegrænset vækst og overudnyttelse af verdens ressourcer – der er brug for lokalt forankrede løsninger, der tager hensyn til klode og miljø.”

Klimakollektivet fortsætter blokaden af havnen i de kommende dage og vil afholde forskellige events og arrangementer, som folk kan deltage i.

Baggrund

Vattenfall er 100 % ejet af den svenske stat, der har proklameret, at virksomheden udelukkende skal satse på vedvarende energi.

Vattenfall har på den baggrund solgt sine tre kulkraftværker i Danmark: Nordjyllandsværket, Fynsværket og Amagerværket.

Vattenfall ejer dog stadig kulhavnen i Aabenraa (Ensted), der er Danmarks største distributør af kul. Derfra forsyner Vattenfall stadig sine tidligere kulkraftværker med kul.

Vattenfalls planer med Ensted havn kendes ikke, da de ikke er offentliggjort.

Vattenfall bør tage ansvar for sine handlinger, herunder ved at holde op med at forsyne kulkraftværkerne med kul og derved fortsætte med at tjene penge på klimaskadelig virksomhed, derudover burde Vattenfall have afviklet de pågældende værker frem for at sælge dem videre.

Derudover er Vattenfall engageret i en række andre klimaskadelige aktiviteter, bl.a. har Vattenfall indviet et spritnyt kulkraftværk i Nordtyskland i 2015.

Kontakt

Klimakollektivet

Tlf: 71 54 07 93

info@climatecollective.org

http://www.facebook.com/climatecollective/

@Klimakolle

Læs baggrundsmateriale om kul i Danmark: https://klimakollektivet.wordpress.com/kul-og-klima/

FOTO til fri afbenyttelse:

cropped-18238098_911498765657218_6233635465458580082_o.jpg